Pentru clătite: 2 ouă 400 ml lapte 1 vârf de cuţit sare 210 g făină Ulei 1 lingură esenţă de vanilie
Pentru umplutură: 1 l lapte 50 g cacao 6 linguri zahăr 4 linguri făină 100 g unt
Pentru decor: 200 g alune/nuci zdrobite grosier
Mod de preparare:
Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele, sarea şi adaugi treptat făina. Pui esenţa de vanilie şi mai amesteci de câteva ori. Încingi puţin ulei într-o tigaie de teflon şi prăjeşti, pe rând, clătite subţiri. Le laşi deoparte să se răcească. Pentru budincă, torni laptele într-un vas, adaugi ingredientele solide şi laşi pe foc amestecând continuu până se îngroaşă compoziţia. După ce a căpătat consistenţa ciocolatei tartinabile, opreşti focul şi adaugi untul. Amesteci şi laşi să se răcorească. Pui o clătită pe un platou şi o ungi cu un strat de budincă. Acoperi cu altă clătită şi repeţi până epuizezi ingredientele.
La final, ungi tortul cu un strat de budincă şi decorezi cu alune sau cu nuci zdrobite grosier. Pentru un plus de savoare, le poţi prăji un pic înainte. Dai tortul la rece două ore şi-l porţionezi în momentul servirii.
Tort-de-clatite-580x400
Tort-de-clatite-580x400
Tort-de-clatite-580x400
Tort-de-clatite-580x400
Tort-de-clatite-580x400
Tort-de-clatite-580x400
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.