Ingrediente 150 g faina 75 g unt 1 lingura zahar 1 praf sare 2-3 linguri apa rece Ingrediente pentru caramel 150 g zahar 125 ml smantana pentru frisca 1/2 lingura unt 1/2 lingurita sare Ingrediente pentru glazura de ciocolata 250 ml smantana pentru gatit 200 g ciocolata neagra 1 lingura zahar un praf sare Ingrediente pentru decor nuca Mod de preparare:
Combina faina cu untul cat mai rece, sarea si zaharul. Marunteste untul cu furculita sau cu degetele si adauga 2-3 linguri de apa cat mai rece, pana cand aluatul isi mentine forma. Da coca la frigider pentru 20-30 min. Intinde aluatul intr-o foaie mai mare decat forma de tarta. Unge forma cu unt, asaza aluatul si finiseaza marginile, care trebuie sa urce pe peretii tavii. Inteapa blatul din loc in loc cu furculita, pentru a preveni cresterea lui si aranjaza o foaie de copt deasupra blatului, in forma de tarta, iar peste ea pune 200-300 g. fasole boabe. Da tarta la cuptor pentru 15-20 de minute, sau pana cand se rumeneste putin. Pune zaharul pe foc intr-o cratita antiaderenta si amesteca din cand in cand, pentru a nu se arde. Cand zaharul s-a topit complet si are culoarea caramelului, adauga smantana pentru frisca, amestecand energic. Toarna caramelul peste blat si0 da tarta la frigider pana cand caramelul s-a intarit. Toarna deasupra glazura de ciocolata, pe care o obtii topind ciocolata neagra la bain marie cu smantana, zaharul si sarea. Serveste tarta rece, garnisita cu nuci intregi, sau tocate in jumatati.
Tarta-de-ciocolata-cu-caramel-sarat-1-1024x683
Tarta-de-ciocolata-cu-caramel-sarat-1-1024x683
Tarta-de-ciocolata-cu-caramel-sarat-1-1024x683
Tarta-de-ciocolata-cu-caramel-sarat-1-1024x683
Tarta-de-ciocolata-cu-caramel-sarat-1-1024x683
Tarta-de-ciocolata-cu-caramel-sarat-1-1024x683
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.