Blat: 6 oua 6 linguri zahar 100 ml ulei 5 linguri de faina 1 lingura de cacao neagra 1 praf de copt (un pachetel) 1 praf de sare Crema: 200 grame de unt 200 grame de zahar 500 grame branza de vaci esenta de vanilie buna de tot sau 1 pastaie de vanilie Glazura: 800 ml suc (Fanta e bun pentru culoare, pentru contrast, dar puteti folosi orice suc) 2 plicuri budinca de vanilie 4 linguri zahar
Mod preparare Pasul 1
Se incinge cuptorul la foc mediu. Se pregateste tava cu hartie de copt sau unt/margarina tapetata cu faina. Am folosit tava de 35/23 cm. Se prepara ca un pandispan simplu, doar ca are in plus putin ulei. Se separa ouale. Galenusurile se mixeaza cu zaharul 1-2 minute (nu trebuie sa fie crema, ci doar sa se omogenizeze). Se adauga trepatat uleiul si se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu cacao si cu praful de copt (toate cernute). Daca nu aveti cacao neagra, buna, reduceti din cantitatea de faina si mai adaugati cacao. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga albusurile peste amestecul de galbenusuri cu faina si se amesteca usor, cu miscari lente, de jos in sus. Se da la cuptor si se lasa in jur de 25 de minute, dar cel mai sigur verificati cu scobitoarea. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit in tava. Pasul 2
Se trece la crema de branza. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Se adauga branza si vanilia si se omogenizeaza. Sa folositi o esenta buna pentru ca are un rol foarte importan pentru gustul final al cremei. Dupa ce s-a racit blatul, se intinde crema de branza, se niveleaza frumos si se da la rece. Se prepara budinca, conform indicatiilor de pe plic: continutul plicurilor se amesteca cu zaharul (eu am pus doar 4 pentru ca nu am vrut sa fie foarte dulce) si cu 7-8 linguri de suc. Restul de suc se pune la fiert iar cand incepe sa clocoteasca se adauga amestecul pregatit. Se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se lasa la racit dar nu de tot, am pus-o inca calduta peste crema de branza pentru ca nu am vrut sa faca crusta inainte de a fi la locul ei. Se pune blatul pe platou, crema si glazura . Pofta buna!!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.