Ingrediente: – 400 gr biscuiti – 200-250 ml lapte + 1 lingurita zahar + 1 lingurita esenta de rom
Crema: – 3 galbenusuri (din albusurile ramase puteti face o omleta) – 2.5 linguri zahar (sau 4 linguri zahar brun) – 3 linguri amidon – 320 ml lapte – 1 plic zahar vanilat – 3-4 lingurite esenta de rom – 125 gr unt nesarat (82% grasime) – 100 gr ciocolata neagra
Glazura de ciocolata: – 70 gr ciocolata + 1 lingurita unt
Pentru ornat: – 2-3 biscuiti si ciocolata
MOD DE PREPARARE
Crema: Frecam galbenusurile cu zaharul, cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca. Adaugam zaharul vanilat si esenta de rom si luam de pe foc, adaugand untul taiat bucatele. Amestecam pana se topeste untul si lasam sa se raceasca usor dar nu complet. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam cremei de mai sus, omogenizand.
Intr-o farfurie punem treptat laptele in care am adaugat zahar si esenta de rom. Trecem pe rand biscuitii prin lapte si ii asezam in tava. Peste biscuiti intindem un strat de crema apoi urmeaza alt strat de biscuiti inmuiati in lapte, apoi iar crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema.
Pentru glazura, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si o intindem pe ultimul strat de biscuiti. Deasupra razuim biscuiti si ciocolata. Daca iti plac fructele, poti adauga bucatele tocate marunt deasupra.
media_145932570095514400-150x150
media_145932570095514400-150x150
media_145932570095514400-150x150
media_145932570095514400-150x150
media_145932570095514400-150x150
media_145932570095514400-150x150
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.