150 g zahăr pudră 8 lămâi curate (aproximativ 300 ml zeamă de lămâie) 250 ml apă rece Sorbet de lămâie – Mod de preparare
Dai lămâile prin răzătoare (trebuie să obţii o coajă cât mai fină) într-o cratiţă, adaugi zahărul pudră şi 250 ml de apă rece. Încălzeşti totul la foc mic, până când zahărul se dizolvă, aproximativ 5 minute.
Strecori amestecul printr-o sită fină, într-un bol, dar păstrezi jumătate din cantitatea de coajă de lămâie şi o laşi în lichidul obţinut, aruncând restul. Storci zeama de lămâie cu grijă şi prinzi sâmburii între degete. Amesteci bine, laşi compoziţia să se răcească uşor, apoi dai la congelator aproximativ 30 de minute, înainte de a scoate desertul.
Dacă nu ai un aparat de făcut îngheţată în care să pui amestecul, unde se va mixa până când capătă textura unui sorbet, atunci poţi lăsa compoziţia mai mult timp la congelator. Pune amestecul îngheţat într-un recipient din plastic şi lasă-l 2 ore să îngheţe şi să se întărească, înainte de servire.
sorbet-de-lamaie-580x400
sorbet-de-lamaie-580x400
sorbet-de-lamaie-580x400
sorbet-de-lamaie-580x400
sorbet-de-lamaie-580x400
sorbet-de-lamaie-580x400
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.