lngrediente:
- faina 350 g
- drojdie 20 g
- oua 2 buc
- zahar 50 g
- ulei 25 ml
- lapte 100 ml
- sare
- coaja de lamaie
- vanilie
- un ou pentru uns
- migdale macinate
- zahar pudra
- nuca de cocos
- Sirop
- zahar,miere apa coaja de lamaie(cantitatile sunt la aprecierea dvs)
Preparare:
Etapa 1: Faina se cerne,peste ea adaugam drojdia dizolvata cu zaharul,ouale sarea,coaja de lamaie,vanilia iar la sfarsit punem si laptele cald.Framntam aluatul cu ulei pana ce se desprinde de pe vas si
maini.Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Etapa 2: Aluatul se imparte in bucati potrivite se rotunjesc si se mai lasa la odihnit 10 min.Fiecare rotund se modeleaza intr-un fitil care se impleteste si dam forma unui opt.
Etapa 3: Se aseaza in tava se lasa sa mai creasca apoi se unge cu ou si se da la cuptor la foc potrivit pana ce se
rumenesc.Se scot si se insiropeaza dupa care presaram cu migdalele macinate amestecate cu nuca de cocos si zaharul pudra .