PENTRU BLAT 50g de unt, plus extra pentru uns 4 ouă mari 140g de zahăr fin 1 linguriţă extract de vanilie 100g de făină 25g de cacao ½ linguriţă praf de copt
PENTRU UMPLUTURA 1 lingură de zahăr demerara 75ml de espresso fierbinte sau cafea tare 4 gălbenuşuri mari 75g de zahăr fin 125ml de vin Marsala 200g de ciocolată albă, jumătate tocată, jumătate rasă 500g de mascarpone 200g de ciocolată neagră, rasă 1 lingură de cacao
Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4. Se ung cu unt două forme de 20cm. Se topeşte untul şi se lasă să se răcească un pic. Se pun ouăle, zahărul şi vanilia într-un bol şi se bat opt minute, până ce compoziţia capătă o culoare pală şi îşi triplează volumul. Se pun făina, cacaua, praful de copt şi un praf de sare peste crema de ouă şi se încorporează cu grijă. Treptat, se toarnă untul răcit pe marginile vasului şi se amestecă din aproape în aproape, până se încorporează complet. Se împarte aluatul în două şi se toarnă în forme, apoi se coc blaturile 10-12 minute sau până când o scobitoare înfiptă iese curată. Se lasă la răcit câteva minute în forme, apoi se transferă pe un grătar şi se răcesc complet. Între timp, se prepară umplutura. Se dizolvă zahărul în cafea şi se lasă deoparte. Se pun gălbenuşurile, zahărul şi vinul Marsala într-un bol la bain-marie. Se amestecă cinci minute până când compoziţia se îngroaşă şi îşi triplează volumul – asigură-te că s-a îngroşat bine. Se pune deoparte bolul şi se amestecă până se răceşte compoziţia. Se topeşte ciocolata albă tocată în cuptorul cu microunde setat pe treapta ce mai de jos şi se lasă să se răcească uşor. Între timp, se bate brânza mascarpone şi se încorporează în compoziţia de ouă, împreună cu ciocolata albă răcită. Se taie blaturile în jumătate pe orizontală. Se pune un blat pe fundul unei forme de 20cm. Se unge cu siropul de cafea şi se întind trei linguri de mascarpone. Se presară cu o lingură de ciocolată neagră rasă, apoi se repetă aceşti paşi până la cel de-al patrulea blat. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece cel puţin două ore, împreună cu restul de mascarpone. Se scoate tava şi se pune tortul pe un platou, apoi se acoperă cu restul de mascarpone. Se amestecă restul de ciocolată neagră cu ciocolata albă rasă şi se presează cu grijă pe toate părţile. Se pudrează suprafaţa cu cacao.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.