Pentru blat: – 4 oua – 8 linguri zahar – 8 linguri faina – 2 linguri cacao – un varf de sare – 3 linguri apa Pentru sirop: – 2-3 linguri zahar – 200 ml apa Pentru crema: – 1 ou – 5 linguri zahar – 70 gr unt – 3 lingurite ness – 2 lingurite cappuccino – 300 ml frisca Pentru ornat: – 200 ml frisca – 100 gr ciocolata cu cafea Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula. Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. (tava: 22/30 cm).
In timp ce avem blatul la cuptor pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, prafurile de cafea si untul si punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si fierbe. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Scoatem blatul si lasam la racit. Pregatim siropul: caramelizam zaharul peste care turnam apoi apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
Terminam si crema: batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus. Mixam inca 3-4 minute.
Insiropam blatul si punem crema.
Nivelam frumos.
Batem cele 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.
Radem deasupra ciocolata si dam la frigider minim 2 ore.
tort-768x576
tort-768x576
tort-768x576
tort-768x576
tort-768x576
tort-768x576
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.