250 g faina 100 g unt 100 g ulei 500 ml apa 1 lingurita de sare 1 lingura zahar 6 oua
Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc mediu. Primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului. Pentru crema:
3 galbenusuri 3 linguri zahar 1 lingura zahar vanilat 2 linguri amidon 500 ml lapte 200 g unt
Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam untul si amestecam pana se topeste si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit pana crema se intareste.
Pentru ornat:
200 ml smantana lichida pentru frisca 1 lingura zahar vanilat 1 intaritor de frisca
Smantana rece se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul si se mixeaza pana frisca devine pufoasa si ferma.
Cojile de eclere se taie in 2. Se umplu cu crema de vanilie, se orneaza cu frisca. La sfarsit se pudreaza cu zahar.
wow,ce apetisante......am facut si eu eclere dupa o reteta de la o prieten,au iesit bune,dar am muncit la ele o zi intreaga,am sa fac si dupa reteta ta....iti voi spune cum au iesit. eu te felicit ptr gustoasele retete care ni le ai pus la dispozitie si iti urez la cat mai multe!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.