Pentru blat: 5 oua 5 linguri zahar 3 linguri ulei 5 linguri faina 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie Pentru crema de branza: 300 g crema de branza Almette 3 linguri zahar pudra 50 g unt 1 zahar vanilat Pentru gemul de capsuni: 250 g capsuni 2-3 linguri zahar (dupa gust si in functie de cat de dulci sunt capsunile) 1 bucatica de cca 3 cm ghimbir proaspat Pentru decor: 150 g ciocolata amaruie 50 g unt 50 ml frisca lichida folie cu buline (folosita la ambalaj) In plus: 200 ml frisca lichida 1 intaritor de frisca 1 zahar vanilat fructe de padure (coacaze rosii si afine)
Mod de preparare Tortulete cu crema de branza:
Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni, pentru ca necesita mai mult timp.
Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand periodic, pana gemul scade si ajunge la consistenta dorita. Testati pe o farfurioara rece cat de gros va fi gemul dupa ce se raceste. Se lasa la racit.
Ghimbirul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, il punem intr-o bucata de tifon si-l scurgem bine de zeama. Zeama o punem peste gem si omogenizam.
Daca nu va deranjeaza firisoarele de ghimbir il puteti pune cu totul.
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20-25 de minute. Blatul se scoate pe un gratar (cu tot cu hartia de copt) si se lasa la racit.
Daca optati sa faceti un tort si nu tortulete, coaceti compozitia intr-o tava de 24-26 cm diametru.
Crema:
Crema de branza Almette o punem intr-un castron. Punem zaharul si zaharul vanilat, untul moale la temperatura camerei si mixam totul pana obtinem o crema omogena.
Din blatul racit decupam cerculete de marimea inelului pentru ornat. Punem in inel cate in cerc de blat, ungem cu gem, un strat de crema si acoperim cu un alt cerc de blat.
Pentru efecte vizuale puteti sa ungeti si cel de-al doilea cerc de blat cu gem de capsuni Pentru decor:
Ciocolata o topim pe baie de aburi cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.
Pe fasia de folie pentru ambalat, taiata dupa dimensiunea tortuletului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula. Punem pentru 1-2 minute la congelator, atat cat sa nu curga, apoi o punem de jur imprejurul tortului. Dam din nou la rece, cat sa se intareasca foarte bine ciocolata, apoi dezlipim cu atentie fasia de ceolofan.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.