8 albusuri 70 gr zahar 150 gr mac macinat 50 gr fulgi cocos 50 gr nuca macinata 15 gr amidon 1 pachet praf de copt un praf de sare
Crema
8 galbenusuri 150 gr zahar tos 100 gr amidon 1 litru lapte ------- 200 gr unt 50 gr zahar pudra 1 lingura zeama lamaie Coaja de lamaie Esenta vanilie
Strat visine
400 gr visine congelate 60 gr zahar 20 gr amidon 4 linguri apa 2 linguri zeama lamaie 5 gr gelatina granule+2-3 linguri apa
Sirop
200 ml apa 50 gr zahar Esenta vanilie
Decor si Glazura
biscuiti ------- 200 gr frisca lichida 50 gr ciocolata cu lapte 50 gr ciocolata alba 5 gr gelatina 2-3 linguri apa
Preparare
Am pregatit usor blatul, mai intai am amestecat macul cu fulgii de cocos, amidon, praful de copt, dar si nuca macinata. In loc de nuca puteti pune migdale macinate. Am spumat albusurile cu un praf de sare, apoi zaharul adaugat in ploaie. Cand bezeaua este gata se adauga amestecul de ingrediente uscate, in trei etape, amesetecandu-se prin impaturire. Se toarna aluatul in tava captusita cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit deja la 180 grade C pentru 30-35 min. Crema se pregateste la fel de simplu din toata cantitatea de lapte se opreste intr-un vas separat cam 200 ml, restul se pune la fiert pe aragaz. Galbenusurile se freaca cu zaharul tos. Amidonul se amesteca cu laptele oprit si care este rece si apoi se toarna acest amestec peste galbenusurile cu zahar. Se ia laptele fierbinte de pe foc si se toarna in fir subtire peste compozitia de oua, dupa care se toarna totul la loc in cratita si se pune la foc mic, amestecandu-se continuu cu telul pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, sa ajunga la temperatura camerei la fel ca si untul.
Se spumeaza apoi untul cu zaharul pudra si se adauga cate o lingura din crema pregatita mai devreme pana se incorporeaza toata. Se mai adauga esenat de vanilie, zeama si coaja de lamaie si se tine la rece pana la asamblare. Siropul se pregateste prin fierberea apei cu zaharul si dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie.
Jeleul de fructe Gelatina se pune la hidratat in 3 linguri de lapte. Visinele se pun la fiert impreuna cu zaharul. Amidonul se dizolva in cele 4 linguri de apa si cand fructele si-au lasat sucul si a inceput sa fiarba se toarna acest amidon dizolvat peste. Se amesteca pentru cateva minute pana se ingroasa se ia de pe foc si se lasa pentru 1 minut sa se racoreasca. Se adauga gelatina hidratata in apa.
Asamblare Se indeparteaza hartia de copt de pe blat si se insiropeaza usor cu putin sirop pregatit. Jeleul de fructe inca cald se aseaza peste blat intr-un strat uniform. Se aseaza crema pregatita tot intr-un strat uniform. Biscuitii se insiropeaza si se aseaza peste screma si se pune prajitura la frigider pana suntem gata cu glazura. Se pune pe foc frisca lichida sa se incalzeasca aproape de punctul de fierbere si se ia de pe foc. Se pune ciocolata in frisca si se lasa pentru cateva minute sa se topeasca in frisca fierbinte, amestecandu-se pana la omogenizare. Se adauga gelatina hidratata in apa si topita pentru 10 secunde la microunde. Se lasa glazura sa se ingroase, cam 30 min apoi se poate turna peste prajitura din centru catre margini. Se tine la rece, in frigider pana a doua zi cand poate fi portionata.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.