125 g de zahar pudra o lingura de cacao 100 g de migdale macinate doua albusuri medii un praf de sare Pentru umplutura: 50 g de ciocolata cu lapte (maruntita) doua linguri de lapte caldut
Mod preparare Pasul 1
Amesteca zaharul pudra cu cacaua si migdalele macinate fin. Mixeaza albusurile de ou cu putina sare, pana se formeaza o textura ferma si densa, apoi toarna-le cu grija peste celelalte ingrediente. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, dupa care pune compozitia intr-o punga careia i-ai taiat un colt sau foloseste o lingura. Orice optiune ai alege, rezultatul trebuie sa fie acelasi, si anume: formarea a 24 de cercuri din aluat cu diamentrul de aproximativ 3 cm, lasand un mic spatiu intre ele. Daca nu esti multumita de forma lor, niveleaza-le cu o spatula umeda, apoi lasa-le 15 minute la temperatura camerei, pana se mai incheaga putin compozitia. Coace prajiturile aproximativ 15-20 de minute, pana devin ferme la atingere. Intre timp, prepara umplutura pentru reteta de macarons. Topeste ciocolata la bain-marie si incorporeaza laptele caldut, apoi amesteca pana se formeaza o crema. Da recipientul deoparte, lasand compozitia sa se intareasca. Umple prajiturile cu crema, avand grija sa folosesti bucati asemanatoare ca dimensiune. Aseaza partile mai fine (care nu prezinta crapaturi sau alte defecte) la exterior, pentru un aspect cat mai rafinat. Nu pune mai multa crema decat este necesar. Odata ce ai terminat tot procesul, rezista tentatiei de a le manca si lasa-le la frigider peste noapte. Vor fi mult mai gustoase a doua zi.
13226737_609342132575038_8531355079805063415_n
13226737_609342132575038_8531355079805063415_n
13226737_609342132575038_8531355079805063415_n
13226737_609342132575038_8531355079805063415_n
13226737_609342132575038_8531355079805063415_n
13226737_609342132575038_8531355079805063415_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.