lngrediente
Pentru blat:
2 oua
9 linguri zahar (pudra)
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
Pentru crema de branza:
500 – 600 g branza de vaci
zahar dupa gust
2 oua
coaja de portocale confiata
Mod de preparare Prajitura turnata cu branza:
Pentru blat:
Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.
Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.
Intre timp se prepara crema de branza, amestecand bine toate ingredientele.
pentru a avea o crema de branza fina si delicioasa puteti folosi blenderul vertical
crema de branza se poate aroma cu orice aroma aveti si va place
in functie de cat este de uscata branza de vaci, mai puteti adauga un ou sau o lingura de smantana
Se scoate tava, se repartizeaza uniform crema de branza si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu branza se rumeneste usor
deasupra.Se portioneaza dupa ce se raceste.
Pofta buna!