5 oua 200g zahar Castello 150ml ulei Promienna 200ml lapte Pilos 350g faina Castello un pliculet praf de copt Castello un praf sare Castello miezul de la un baton de vanilie (o lingurita esenta de vanilie Castello)
Pentru umplutura:
1.5 kg dovleac curatat de coaja si seminte o lingura rasa scortisoara Mikado 150g zahar
Mai intai pregatim o tava de 30x40cm, pe care o ungem cu putin unt si o tapetam cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C. Pentru blat, amestecam cu mixerul la viteza mare ouale si zaharul tos, 5-6 minute sau pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si continuam sa amestecam. Adaugam vanilia si lapele, amestecam. La final, cernem faina impreuna cu sare si prajul de copt si amestecam foarte bine cu mixerul. Turnam jumatate din compozitie in tava si o nivelam usor cu spatula. Coacem blatul 5-6 minute sau pana face o crusta aurie. Pentru umplutura, punem toate ingredientele intr-o tigaie mare si calim dovleacul la foc mic, amestecan des, pana dovleacul este moale. Dureaza cca 10-12 minute la foc mediu. Peste foaie de aluat coapta, punem umplutura de dovleac si o nivelam foarte bine cu spatula. Turnam deasupra restul de aluat, astfel incat sa acoperim complet umplutura de dovleac. Dam prajitura la cuptor 12-15 minute sau pana trece testul scobitorii. Este musai-musai (desi va fi greu, pentru ca miroase excelent) sa lasam prajitura sa se raceasca de tot inainte sa o feliem si sa o pudram cu zahar.
prajitura-cu-dovleac-2
prajitura-cu-dovleac-2
prajitura-cu-dovleac-2
prajitura-cu-dovleac-2
prajitura-cu-dovleac-2
prajitura-cu-dovleac-2
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.