Blat: 200 g faina 100 g zahar (pudra) 30 g cacao Dr Oetker 1 plic praf de copt Dr Oetker 250 g iaurt 2 oua 75 ml ulei esenta de vanilie Dr Oetker Pentru crema: 125 g unt 200 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 150 g zahar (pudra) 1 pliculet zahar vanilat Dr Oetker esenta de vanilie, dupa gust Pentru ornat: 200 ml smantana pentru frisca 150 g crema de branza Almette 1 lingura zahar pudra aromat cu vanilie Bourbon aschii de ciocolata Pentru insiropat: 240 ml lapte 3 linguri Nesquik
Mod de preparare Tort cu crema de unt si mascarpone:
Blat:
Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si cele 2 oua. Incepem sa mixam la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi marim viteza mixerului si mixam pana obtinem o compozitie omogena si lucioasa.
Compozitia se rastoarna intr-o tava de 20 cm diametru, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, in functie de cuptor. Faceti proba cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema de unt cu mascarpone:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga mascarponele si se omogenizeaza.
Separat, se mixeaza smantana pentru frisca. Atunci cand incepe sa capete consistenta punem zaharul vanilat si mixam pana devine ferma. In caz ca este necesar se poate adauga un intaritor de frisca.
Punem frisca batuta peste crema de unt cu mascarpone si mixam usor pana la omogenizare.
Blatul racit il taiem in 3 parti pe care le insiropam usor cu laptele in care am dizolvat Nesquik-ul. Asamblam tortul in tava in care am copt blatul. Impartim crema in 2 parti egale si o repartizam intre blaturi. Dam tava la rece pana crema se intareste suficient.
Intre timp pregatim si crema pentru ornat. Smantana pentru frisca o mixam pana capata consistenta, apoi adaugam zaharul pudra aromat cu vanilie Bourbon si mixam devine pufoasa. Adaugam crema de branza si mixam pana compozitia se omogenizeaza si devine ferma. Pastram la frigider pana la utilizare.
Scoatem tortul pe un platou si-l imbracam si ornam cu crema pentru ornat. Presaram si cateva aschii de ciocolata si gata deliciosul nostru tort
ai vreo problema cu asta, domnisoara? fiecare pune ce vrea pe acest site, iar contul nu e facut special pentru tine draguto ci pentru femeile de aici cu care impartasesc retete....te rog sa-ti vezi de treaba ta si sa vorbesti politicos mai ales ca nu esti "frate" cu mine
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.