130 g făină 1 linguriţă sare 1 linguriţă praf de copt 2 linguri zahăr ½ linguriţă scorţişoară 2 ouă 80 ml lapte 1 lingură unt topit 2 piersici proaspete, tăiate cubuleţe zahăr tos sau pudră, într-un bol ulei pentru prăjit Pentru glazură
130 g zahăr lapte, suficient cât glazura să capete o consistenţă lichidă Mod de preparare
Cu un tel, combini făina, sarea, zahărul, scorţişoara şi praful de copt. Baţi separat ouăle, laptele şi untul topit. Încorporezi piersicile în aluatul acesta.
Încingi uleiul într-o tigaie. Cu un polonic, torni puţin aluat în uleiul fierbinte. Aluatul se va scufunda la început pe fundul tigăii, dar apoi se va ridica la suprafaţă. Prăjeşti aproximativ 2-3 minute, în funcţie de mărimea „friganelelor“. Le scoţi din ulei cu o paletă şi le laşi să se scurgă pe prosoape de hârtie.
Pentru glazură, amesteci laptele cu zahărul până când obţii consistenţa dorită. Treci bucăţile de aluat prin castronul cu amestecul de zahăr şi lapte. Acoperi cu glazură acest desert, după preferinţă.
8
8
8
8
8
8
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.