Pentru blat: 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 1 praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 400 g iaurt 3 oua 100 ml ulei 60 g nuca macinata esenta de rom Pentru crema mascarpone: 250 g mascarpone 250 ml smantana pentru frisca/frisca lichida 2 linguri zahar pudra 1 zahar vanilat esenta de vanilie, dupa gust Pentru caramel: 250 g zahar 100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida 150 g unt Pentru crema de ciocolata: 100 g ciocolata amaruie 150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida esenta de rom, dupa gust
Mod de preparare Tort cu crema mascarpone si caramel:
Blat:
Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepem sa mixam la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi marim viteza mixerului si mixam pana obtinem o compozitie omogena si lucioasa. La sfarsit incorporam nuca macinata.
Compozitia se imparte in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava de 20 cm diametru, tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, pentru cca 40 de minute fiecare. Blaturile se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca foarte bine.
Blaturile se pot preapara si cu o zi sau doua inainte de a le folosi. Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu smantana pentru frisca se topeste la foc mic. Se omogenizeaza foarte bine, se lasa sa se raceasca, apoi se da la congelator pentru cca o ora.
Daca montati tortul a doua zi, puneti crema de ciocolata la frigider.
Crema de ciocolata se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.
Crema de mascarpone:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana devine pufoasa.
Mascarponele se mixeaza cu cele 2 linguri de zahar pana devine pufos. Adaugam frisca batuta si mixam pana la omogenizare. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie.
Caramel:
Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se raceasca foarte bine.
Caramelul se poate pastra foarte bine la frigider intr-un borcan cu capac.
Fiecare blat se taie in 2. Crema de mascarpone se imparte in 5 si se repartizeaza intre cele 6 blaturi. Peste fiecare strat de crema de mascarpone punem cate un strat de caramel. Peste ultimul blat punem crema de ciocolata. Tortul se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza dupa dorinta.
tort-cu-crema-mascarpone-si-caramel-1
tort-cu-crema-mascarpone-si-caramel-3
tort-cu-crema-mascarpone-si-caramel-5
tort-cu-crema-mascarpone-si-caramel-1
tort-cu-crema-mascarpone-si-caramel-3
tort-cu-crema-mascarpone-si-caramel-5
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.