Sunt 3 foi care se coc individual. Ingredientele pentru o foaie: 3 albusuri 3 linguri de zahar 2 linguri de faina 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie 5 linguri de nuca macinata Crema: 9 galbenusuri 200 g zahar pudra 200 g unt esenta de vanilie Decor: ciocolata rasa
Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi punem faina,bicarbonatul stins si amestecam cu o lingura incet, de jos in sus.Incorporam cu grija si nuca, dupa care tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici(in jumatate decat cea de la aragaz) si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru 15 minute sau pana se rumeneste usor. Repetam operatiunea inca de doua ori pana cand sunt gata toate cele trei foi ale prajiturii.
Galbenusurile,zaharul pudra si esenta de vanilie se pun pe bain-marie si se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa apoi deoparte la racit,dupa care se incorporeaza cu untul mixat spuma( untul trebuie sa fie la temperatura camerei).Incepem sa montam prajitura: foaie,crema,foaie, crema,iar pe ultima foaie intindem un strat subtire de crema,peste care radem ciocolata.Lasam la rece pentru cel putin 1 ora si apoi o taiem si nu ne lasam pana cand n-o terminam :)) E super delicioasa ;)
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.