Ingrediente: 200 g unt nesărat, 200 g ciocolată neagră, o lingură de cafea tare, 6 ouă mari, 250 g zahăr pudră, 70 g cacao.
Mod de preparare. Ciocolata şi se amestecă cu untul şi topesc împreună la bain-marie, la foc scăzut, până când se transformă într-o cremă fină, lucioasă. Când aţi obţinut această textură, luaţi amestecul de pe foc şi adaugaţi cafeaua. Lăsaţi să se răcească.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile până când se obogenizează, iar gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până când culoarea galbenă se diminuează. Se adaugă pudra de cacao şi un vârf de sare, se amestecă uşor şi se lasă să se odihnească.
Apoi se adaugă şi mixul de ciocolată şi albuşurile, amestecând cu grijă. Toată această compoziţie de pune în cuptorul preîncălzit, într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu foaie de copt. Se lasă la copt până când trece „testul scobitorii”. După coacere, blatul se lasă să se răcească complet şi se serveşte apoi cu fructele preferate.
reteta-tort-de-ciocolata-fara-faina-620x429
reteta-tort-de-ciocolata-fara-faina-620x429
reteta-tort-de-ciocolata-fara-faina-620x429
reteta-tort-de-ciocolata-fara-faina-620x429
reteta-tort-de-ciocolata-fara-faina-620x429
reteta-tort-de-ciocolata-fara-faina-620x429
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.