lngrediente: Pentru blat: - 225 g de faina alba - 350 g zahar pudra - 85 g de cacao - 1½ lingurita praf de copt - 1½ lingurita bicarbonat de sodiu - 2 oua - 250 ml de lapte - 125 ml de ulei vegetal - 2 lingurite de esenta de vanilie - 250 ml de apa fiarta
Pentru crema - 200 g de ciocolata - 200 ml de smantana Mod de preparare: 1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge cu ulei sau cu unt topit doua forme pentru tort. Pune hartie de copt pe fundul fiecarei forme. 2. Pune toate ingredientele pentru blat, cu exceptia apei fierte, intr-un vas si amesteca, cu ajutorul unui mixer sau cu o lingura de lemn, pana obtii un amestec bine omogenizat. 3. Adauga apa fierbinte peste amestec, putin cate putin. Amestecul va fi acum foarte lichid. 4. Adauga amestecul in formele de tort si tine-l in cuptor timp de 25-35 de minute, sau pana cand partea de sus este ferma la atingere, iar daca introduci un cutit in blat acesta iese curat. 5. Scoate blatul din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet inainte de a turna crema. 6. Pentru crema, pune ciocolata si smantana intr-o cratita, deasupra unui foc mic, pana ce ciocolata se topeste. Opreste focul si amesteca pana compozitia devina omogena si lucioasa. Las-o 1-2 ore sa se raceasca, sau pana cand este destul de groasa pentru a putea fi intinsa peste blat. 7. Cu ajutorul unui cutit cu lama lata sau cu unul special, pune mai intai crema intre cele doua blaturi, dupa care le acoperi cu restul cremei de ciocolata.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.