Reteta e de la o bloggeriță rusoaica. Nu știu sa scriu in rusește ca v-as spune numele. Norocul meu ca am traducerea in germana și am putut sa o notez, ca tare mi-a plăcut cum arată. Va las și vouă reteta. Sunt mai multe straturi suprapuse. Se coc toate o data. Tava e 30/40. După ce e copt se taie pe din doua 20/30 și se suprapun.
Pentru primul strat: 170 gr unt moale 4 Gălbenușuri 65 gr zahar pudra 240 gr faina 1/2 lingurița praf de copt
Se imparte in doua. Jumătate cu curcuma și jumătate cu cacao Cea cu cacao o dam la congelator și pe cea cu curcuma o întindem pe foaie de copt și lasam la frigider
1/3 lingurița curcuma 15 gr cacao
Al doilea strat:
200 gr mac măcinat 20 gr gris 250 ml apa
Se pun la fiert cât sa nu mai fie apa. Se ia de pe foc si se adauga untul.
50 gr unt
Separat se bat : 2 oua 70 gr zahar Și se adauga in mac. Se lasă deoparte.
Al treilea strat:
4 albușuri 130 gr zahăr Se mixeaza bine și se adauga :
20 gr amidon de porumb 130 gr fulgi de cocos Lasam deoparte.
Al patrulea strat:
550 gr piersici din compot fără suc La borcanul de 820 gr. Sucul îl punem deoparte. Avem nevoie de el. 15 gr budinca praf de vanilie sau 15 gr amidon 35 gr zahar (sau după gust) Le blenduim și lasam deoparte
Crema: 350 ml suc de la piersici (dacă aveți mai puțin suc completați cu apa) 2 oua întregi 1/3 lingurița curcuma 40 gr praf de budinca (Sau 40 gr amidon și 10 gr zahar vanilat) Reteta nu are zahar, dar eu am adăugat 100 gr zahăr. Faceti cum considerați.
Se fierb pana se ingroasa și se acoperă cu folie in contact. Când e rece se adauga câte o lingura in untul mixat.
300 gr unt moale
Asamblare. Peste aluatul galben punem compoziția de mac și nivelam. Deasupra punem compoziția de cocos și nivelam cât putem. Peste adauga piedicile și deasupra răzuim aluatul de cacao ce l-am avut la congelator. Dam la copt la 180 de grade aproximativ 45 de minute. Când e rece tăiem in doua. Pe o jumătate punem 1/3 din crema și acoperim cu cealalata jumătate dar tot cu partea cu cacao către crema, adică întoarcem foaia peste crema. Ungem cu restul de crema și decoram după dorința. Eu am colorat fulgi de cocos și am decorat cu petale de trandafir și menta. Lasam la frigider cel puțin o ora înainte de a-l felia Sa va fie de folos!!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.