200 g orez 600 ml lapte 4 ouă 3 linguri zahăr pudră coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă unt 1 praf sare 10-12 caise, tăiate jumătăţi sirop de fructe, opțional
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Speli orezul în mai multe ape, îl fierbi în lapte cu puţină sare, apoi îl laşi să se răcească. Freci spumă gălbenuşurile cu zahărul, adaugi orezul fiert, coaja de lămâie şi amesteci bine.
Adaugi untul topit, albuşurile bătute spumă tare şi le amesteci uşor cu o lingură de lemn. Torni jumătate din compoziţia obţinută într-o tavă tapetată, aşezi un strat de caise, adaugi restul de orez şi apoi încă un strat de fructe.
Laşi la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte bundinca, apoi o stropeşti cu puţin sirop de fructe, după preferinţe.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.