Blatul: - 1 pahar faina grau; - 1/2 pahar zahar pudra; - 1 ou; - 1/2 pahar lapte dulce; - 100 gr unt/margarina (eu pun unt); - 3 linguri cacao; - 1 plic praf de copt; - 1 plic zahar vanilat. Crema de branza: - 500 gr branza de vaci sau mai mult , stoarsa bine de zer; - 2 oua; - 1 pahar zahar pudra; - 1 plic zahar vanilat; - 1 lingura faina(am pus vreo 3 linguri); - 50 gr stafide (am uitat sa pun, pentru ca le-am mancat una cate una). Mod de preparare
Pentru blat se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cacao, oul, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si trebuie sa aiba consistenta unei creme ceva mai groase.
Crema de branza:
se da branza de vaci prin masina de tocat carne de 2 ori (eu am framantat-o foarte bine), apoi se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile. Se adauga faina si stafidele (pe care eu nu le-am mai pus de data asta, ca nu am mai avut - am ciupit din ele sistematic si apucasem sa dau drumul la cuptor) si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma (am uitat si asta, si am trantit ouale intregi, foflenc - dar nu a daunat grav retetei). Se omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus.
Asamblare:
Intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (eu pun hartie de copt), se toarna 2/3 din aluatul pentru blat si se niveleaza bine cu o spatula/lingura. Deasupra se aseaza toata crema de branza, se pune restul de aluat, bine intins sa acopere branza, si se da la cuptor la foc potrivit pana cand pasca se desprinde de marginile formei. Se scoate din cuptor si se lasa la racit foarte bine, se scoate din forma si se pune glazura de ciocolata.
A crapat putin, dar orice imperfectiune se acopera cu ciocolata.
Glazura:
100 gr ciocolata topita la bain-marie cu cateva picaturi de ulei, se omogenizeaza cu 50 grame unt si se pune peste pasca. Se lasa la intarit/racit.
Reteta de pasca poloneza a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar. Mod de servire
Dupa ce pasca poloneza clasica s-a racit si glazura s-a intarit se poate servi.
pasca-poloneza-clasica-800x600-26700
pasca-poloneza-clasica-800x600-26700
pasca-poloneza-clasica-800x600-26700
pasca-poloneza-clasica-800x600-26700
pasca-poloneza-clasica-800x600-26700
pasca-poloneza-clasica-800x600-26700
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.