Sirop: 100 ml apa 2 linguri zahar 2 linguri esenta de rom
Crema de vanilie: 1 plic budinca de vanilie 250 ml lapte 4 galbenusuri 3 plicuri zahar vanilat 250 grame unt la temperatura camerei
Bezea: 4 albusuri 12 linguri zahar Zeama de la o jumatate de lamaie 50 grame ciocolata neagra rasa
Mod de preparare:
Blatul de cacao: Mixati albusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugati treptat apa rece, dupa ce bezeaua se intareste. Incorporati apoi galbenusurile pe rand. Mixati faina impreuna cu cacaua, apoi incorporati-le si pe acestea in castronul cu restul compozitiei. Puneti o hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de 22×33 cm. Turnati alautul de cacao otinut anterior. Dati tava in cuptorul inicns la 180 grade Celsius timp de 15 minute.
Crema: Puneti la fiert intr-o craticioara 150 ml lapte. Separat, in cei 100 ml lapte ramasi dizolvati budinca de vanilie. Turnati treptat compozitia obtinuta peste laptele fiert. Mixati pana cand se ingroasa budinca, apoi luati cratita de pe foc. Incorporati galbenusurile pe rand, apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat. Mixati pana cand se topeste zaharul. Puneti o folie alimentara peste crema, lasati-o sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, incorporati untul moale la temperatura camerei. Mixati pana cand obtineti o crema omogena.
Bezea: Mixati albusurie spuma, apoi adaugati zaharul si in final zeama de lamaie. Puneti albusurile spuma pe bain-marie pana se intareste bezeaua.
Siropul: Puneti apa impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mediu timp de 5 minute. Luati cratita de pe foc si adaugati in aceasta esenta de rom.
Asamblare: Scoateti blatul de cacao din cuptor si puneti-l intr-o tava mare. Insiropati blatul pe toata suprafata acestuia. Deasupra intindeti crema de vanilie, iar peste aceasta asezati bezeua cu ajutorul unei spatule. Deasupra decorati cu ciocolata neagra rasa.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.