Pentru glazură – 150 g fulgi de migdale – 2 pliculete zahăr vanilinat – 200 ml lapte rece – 8 linguri zahăr – 8 gălbenuşuri – 300 g unt
Pentru cremă – 8 linguri făină – 5 ouă – 3 linguri lapte – 3 linguri cacao – 300 g zahăr – 200 g unt
Pentru blat – 200 ml frişcă lichidă – 100 g unt – 150 g fulgi de migdale
PREPARARE: 1. Pentru blat se pun pe aragaz untul, zahărul, cacaua şi laptele şi se fierb. Se răceşte şi se pun gălbenuşurile, făina şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă şi se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 25 de minute.
2. Pentru cremă se freacă zahărul cu gălbenuşuri, se adaugă laptele şi se amestecă bine pe foc până ce se obţine o cremă groasă care se lasă la răcit. Între timp, se freacă untul spumă care se adaugă lingură cu lingură în crema fiartă şi răcită. Se pun şi zahărul vanilat şi migdalele.
3. Blatul răcit se taie în două cu un cuţit cu lamă lungă şi se aşază alternativ cu crema într-o tavă cu pereţi înalţi.
4. Se prepară glazura pentru care untul şi frişca se pun pe foc şi, după ce a dat un clocot şi untul s-a topit, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi mici sau rasă. Se amestecă pentru ca ciocolata să se topească şi se adaugă migdalele.
5. Se toarnă glazura într-un strat generos peste blatul şi crema din tavă, se nivelează cu o spatulă sau un cuţit cu lamă lată trecut prin apă şi se dă la rece.
negresa-150x150
negresa-150x150
negresa-150x150
negresa-150x150
negresa-150x150
negresa-150x150
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.