Maia : 25 g drojdie proaspata 150 ml lapte caldut 5 lgt zahar 3 lg faina
Aluat : maia 500 g faina 000 180 g unt moale (sau 250 g margarina) 4 galbenusuri coaja rasa de la 1 lamaie medie 1/2 lgt rasa de sare
Umplutura : 300 g zahar 2 plicuri zahar vanilat 150 g nuci macinate 150 g mac 4 albusuri
1 ou
Sirop : 200 ml apa 3 lg zahar 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare : Maia : frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam laptele caldut si faina. Omogenizam si lasam la dospit 10-15 minute. Aluat : intr-un castron, cernem faina, adaugam untul moale de la temperatura camerei sau margarina si frecam intre palme. Adaugam apoi restul ingredientelor. Framantam timp de 30 minute, impartim aluatul in 4 parti si lasam la crescut (45 minute). Umplutura : 2 albusuri le batem cu furculita putin, adaugam 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat si 150 g mac (in retetea nu cere sa fie macinat). Omogenizam si lasam deoparte. La fel procedam si pentru nuca : 2 albusuri le batem putin cu furculita, adaugam 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, iar la final 150 g nuca . Luam prima bila de aluat crescut, o framantam putin pentru a scoate bulele de aer, intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara si pe 2/3 din foaie intindem 1/2 din umplutura cu mac. Rulam , iar capetele le aducem spre interior, cam 5 cm, pentru a nu iesi umplutura. Asezam baigli pe hartia de copt si o punem intr-o tava. (25*35 cm). Fiecare baigli va fi asezat pe hartia lui de copt. Vom umple 2 baigli cu nuca si 2 cu mac. Trebuie sa ne miscam repede pentru a nu creste foarte tare. Dupa ce am asezat baigli in tava, ii ungem cu 1 ou batut si dam tava la cuptor pana se rumenesc. La mine au pleznit deoarece am pus mai multa umplutura...Sirop : amestecam apa cu zaharul si punem pe foc cam 3 minute (Siropul il facem cu putin timp inainte de a scoate tava din cuptor). Lasam sa se racoreasca si cum scoatem baigli din cuptor, asa fierbinti, ii ungem cu acest sirop, trecand cu pensula de mai multe ori peste ei, pana se inmoaie partea de deasupra. Acoperim cu un prosop curat pana se racesc, apoi putem taia si servi.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.