Gogosi de casa cu frisca gem de capsuni si crema de vanilie
La Cafea Gogoși de casă cu frișcă, gem de căpșuni și cremă de vanilie – Gogoși mai pufoase și mai aromate n-am mâncat…
Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu iubeasca gogosile. Mai ales cand vorbim despre gogosile umplute cu crema de vanilie si gem de capsuni. Eu de fiecare reusesc sa-mi multumesc musafirii, cand ii servesc cu aceste gogosi delicioase…
Ingrediente pentru aluat:
400 gr faina de grau, 7 gr drojdie uscata 180 m lapte caldut, un praf de sare 40 gr zahar, 60 gr unt 4 galbenusuri de ou Ingrediente pentru crema de vanilie:
500 ml lapte, 1 pliculet zahar vanilat 6 galbenusuri, 50 gr amidon 50 gr unt, 45 gr praf crema de vanilie Zahar (dupa gust) In plus:
400 gr frisca 2 linguri gem de capsuni Ulei de floare soarelui (pentru prajit) Zahar pudra Mod de preparare:
Pune intr-un bol incapator toate ingredientele pentru aluat (faina de grau, drojdie uscata, lapte, sare, zahar, unt si galbenusuri). Amesteca totul cu un mixer cu carlige pentru framantat. Amesteca minimum 5 minute, pentru ca aluatul trebuie sa fie bine framantat. Acopera vasul in care se afla aluatul cu o carpa si pune-l intr-un loc cald. Lasa aluatul sa se odiheansca pana isi dubleaza volumul. Va dura aproximativ 60-90 de minute.
Transfera apoi aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si intinde-l intr-o foaie dreptunghiulara de aproximativ 5 mm grosime. Decupeaza aluatul folosind un cerc cu diametru de 6 cm. Framanta din nou aluatul ramas, intinde-l si taie-l in cercuri. Acopera cercurile taiate cu o carpa si lasa-le sa mai creasca putin. Intre timp pregateste crema. Toarna 450 ml lapte intr-o oala si pune-l la fiert, la foc mic. Adauga zaharul in lapte.
Bate galbenusurile cu un mixer. Adauga amidonul si zaharul vanilat. Adauga 50 ml lapte pentru a-ti fi mai usor sa amesteci.
Cand laptele fierbe, ia oala de pe aragaz si adauga galbenusurile amestecate cu amidon si zahar vanilat. Amesteca bine. Pune vasul inapoi pe aragaz si amesteca constant pana obtii o crema groasa.
Adauga untul in crema. Amesteca bine cu un tel. Acopea vasul cu o folie de plastic astfel incat sa nu se formeze crusta deasupra, cand se raceste.
Dupa ce crema s-a racit, adauga praf de crema de vanilie. Amesteca bine. Dupa ce ai pregatit crema, poti praji gogisile.
Toarna ulei intr-o cratita. Cand se infierbanta, adauga gogosile si prajeste-le cate 2 minute pe fiecare parte. Lasa gogosile sa se raceasca, apoi taie-le in doua, pe orizontala. Pune crema de vanilie intr-un pos cu duza in forma de stea. Decoreaza partea inferioara a gogosilor cu crema de vanilie. Deasupra adauga frisca si putin gem de capsuni. Acopera umplutura cu cealalta parte a gososilor. Presara gogosile cu zahar pudra.
Screenshot_20221228_103539_Facebook
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.