1 kg inghetata de vanilie 1/4 ceasca nuci 6 bucati batoane cu ciocolata si unt de arahide
Pentru sosul de caramel
1 ceasca zahar brun 1/2 ceasca frisca lichida 4 linguri unt 1 praf sare 1 lingura esenta vanilie
Preparare Încinge cuptorul la 180 de grade.
Pisează biscuiţii într-un robot şi amestecă cu untul topit. Presează amestecul într-o tavă şi coace circa 5 minute. Lasă să se răcească.
Lasă îngheţata la temepratura camerei circa 15 mintue, cât să se înmoaie puţin. Amestecă în îngheţată nucile, batoanele cu unt de arahide şi ciocolată şi toarnă amestecul omogenizat peste crusta de biscuiţi. Dă la congelator circa 2 ore, până se întăreşte bine.
Amestecă zahărul brun cu frişca lichidă, untul şi sarea şi pune pe foc la flacără medie. Amestecă bine şi fierbe circa 7 minute, apoi adaugă vanilia şi dă la rece.
Serveşte plăcinta cu îngheţată tăiată felii, peste care toarnă sosul de caramel rece.
shutterstock_140594983
shutterstock_140594983
shutterstock_140594983
shutterstock_140594983
shutterstock_140594983
shutterstock_140594983
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.