500 g zahar, 500 ml cu apa, 2 pliculete praf de copt, 1 pliculet praf de scortisoara, 2 cuisoare, faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec (500g) portocala confiata coaja de portocala alte fructe confiate stafide Mod de preparare
Zaharul se caramelizeaza pana cand capata culoarea chihlimbarului.
Se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul caramelizat. In acest pas puteti adauga si 2 cuisoare daca doriti o prajitura mai aromata. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Praful de copt se stinge cu putin otet si se adauga la siropul de zahar ars. Tot in sirop se adauga si scortisoara pudra. Se amesteca bine totul. Se adauga faina apoi fructele confiate taiate marunt si stafidele.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau imbracata cu hartie de copt si se coace la 160 de grade pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa primele 10 minute de stat la cuptor se aseaza deasupra cu grija restul de fructe confiate taiate bucati.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.