Prajitura Macarena Foi cu miere 2 buc -100 gr miere -80 gr zahar -80 gr unt cu 82% -80 ml lapte -1 ou -1 lingurita bicarbonat -500 gr faina(daca mai necesita faina se mai adauga pana ce aluatul nu se mai lipeste) Toate ingredientele inafara de faina se pun intr-o cratita pe foc,se amesteca incontinu pana ce se caramelizeaza totul Se lasa la racit dupa care se pune faina si se framanta aluatul Se imparte in doua si se intind doua foi (tava mare de aragaz) Viorica Stanimirescu
Blat cu mac si cocos Viorica Stanimirescu
-5 albusuri -125 gr zahar -125 gr mac macinat(nu seminte) -40 gr nuca de cocos fulgi -40 gr faina -1 lingurita praf de copt Albusurile se spumeaza cu zaharul Faina,praful de copt,macul,nuca de cocos se amestecă si se incorporeaza usor in albusuri Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si ce coace pana 10 -15 minute la 160 grade
Crema de vanilie Viorica Stanimirescu
-5 galbenusuri -50 gr zahar -2 plicuri zahar vanilinat -450 ml lapte -80 gr amidon -2 lingurite extract de vanilie -100 ml lapte -250 gr unt Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilinat se spumeaza bine Separat amidonul se amesteca cu 100 ml lapte si se toarna peste galbenusuri Restul de lapte 450 ml se incalzeste si se toarna peste galbenusuri Se fierbe pe foc pana se ingroasa Se acopera cu folie alumentara si se lasa la racit Untul se spumeaza foarte bine pana devune lucios Din crema racita se pune in unt putin cate putin si mixam bine
Montare Foaie miere Crema 1/2 Blat cu mac Crema 1/2 Foaie cu miere Glazura de ciocolata neagra Linii verticale si orizontale cu ciocolata cu gust de capsuni sau ciocolata alba cu putin colorant rosu ,daca nu aveti ciocolata cu gust de zmeura.
Se pune in frigider pana a doua zi iar inainte sa o taiam, sa stea cel putin 3,4 ore in bucatarie, sa se inmoaie putin,asa se taie usor. Cutitul cu care o taiati sa fie cu lama lata si subtire iar dupa fiecare taiere trecut prin apa fierbinte.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.