Ingrediente: Aluat - 250 ml apa minerala, 150 ml ulei, 150 gr zahar, 1 lingurita zeama de lamaie, 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 550-600 gr faina alba , 1 praf sare, 1/2 lingurita esenta vanilie. Umplutura - 1kg mere, 150 gr zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara. Decor - zahar pudra vanilat. Instructiuni preparare Umplutura de mere
Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare.
Intr-o cratita se pun merele rase impreuna cu zaharul.
Amestecam si punem pe foc, amestecand periodic, cca 10 min.
Dupa acest timp se inchide focul , se adauga vanilia , scortisoara si amestecam.
Se lasa sa se racesca complet.
Preparare aluat
Intr-un bol adaugam: apa minerala , uleiul, zaharul, zeama de lamaie, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia si praful de sare.
Amestecam energic cu un tel pana se dizolva zaharul.
Adaugam treptat faina , amestecam si framantam pana obtinem un aluat omogen. Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 min.
Aluatul se imparte in doua parti. Prima parte de aluat se intinde intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
prajitura frageda de post cu mere (2)
Adaugam umplutura si o intindem in strat uniform pe toata suprafata foii .
Se intinde a doua parte de aluat si se aseaza usor peste stratul de mere.
Prajitura se inteapa cu furculita, din loc in loc.
prajitura frageda de post cu mere (5)
Se introduce in cuptorul incalzit la 180 C si se coace cca 25-30 min, pana devine aurie.
prajitura frageda de post cu mere (3)
Se lasa sa se racesca complet, se portioneaza dupa preferinta si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.