Urmam acelasi procedeu ca la pandispan. Reteta Aici Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara 30x40 cm si dam la copt in cuptorul preincins la 180 grade.
Crema de caramel 200 gr zahar 75 gr unt 1 ciocolata cu lapte (de calitate) l l frisca lichida 3 banane mari
Toppingul de nuci 50 gr nuci 100 gr zahar
Dupa ce am copt blatul, l-am lasat la racit si l-am taiat transversal
Pregatim crema: Intr-un vas caramelizam zaharul (200 gr) la foc mic pana ce devine auriu, adaugam untul si amestecam pana ce se topeste. Turnam peste compozitie 150 ml frisca lichida si amestecam bine. Oprim focul. Topim ciocolata la microunde sau pe baie de aburi si o incorporam in sosul de caramel, amestecand incontinuu cu telul. La inceput compozitia se va ingrosa si va avea o textura neuniforma, continuati sa amestecati pana cand devine fina si lucioasa si fluida. Batem spuma, restul de frisca lichida (850 ml). Si incorporam compozitia de caramel in frisca batuta, turnand cate putina copozitie peste frisca in timp ce amestecam cu telul in miscari circulare de jos in sus. Dupa ce am taiat blatul de pandispan transversal, punem jumatate din crema de caramel, nivelam apoi punem bananele maruntite. Luam jumatate din crema ce ne-a ramas si o intindem usor peste stratul de banane. Asezam apoi, cel de-al doi-lea pandispan si intindem peste el crema ramasa... Stratul acesta de crema, va fi foarte fin. Caramelizam 100 gr zahar , adaugam 50 gr nuci, cand zaharul devine auriu, turnam compozitia fierbinte pe o tava acoperita cu folie de aluminiu pe care am uns-o cu ulei. Cand s-a racit caramelul cu nuci, il rupem in bucati si il zdrobim cu blenderul. Presaram abundent pe toata suprafata prajiturii si presam putin cu palmele ca sa adere la crema. Umezeala din crema va topi zaharul si astfel vom obtine o glazura delicioasa. Dam la rece peste noapte sau cel putin cateva ore si servim :)
chifteletortiarnaprajituri055-1
chifteletortiarnaprajituri072-1
chifteletortiarnaprajituri073
DSC_0729
DSC_0739
JPEGImage10989231-1
JPEGImage13353496-1
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.