4 oua 120 ml ulei 200 ml lapte 200 gr zahar 150 gr faina 50 gr faina un pliculet praf de copt
Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu zaharul, uleiul si laptele. Faina o amestecam cu cacao si praful de copt. Incorporam faina cu cacao la galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le adaugam la compozitia de galbenusuri. Amestecam usor. Impartim compozitia in doua partie egale si coacem doua foi (reteta era pt o tava cu dimensiunule 24x24 cm....eu nu am avut tava cu aceste dimensiuni asa ca am folosit o tava care are aproximativ marimea a 1/2 dintr-o tava mare de aragaz).
Pentru crema avem nevoie de :
400 ml lapte 80 gr nuca de cocos 100 gr ciocolata alba 2 galbenusuri 1 lg cu varf de amidon 150 gr zahar 250 ml frisca lichida un pliculet gelatina granule 1 esenta de vanilie visine (congelate am avut eu)
Punem laptele cu nuca de cocos intr-o craticioara si le punem la foc pana dau un clocot. Oprim focul si strecuram nuca de cocos. Laptele se pune din nou la foc mic impreuna cu ciocolata rupta in bucatele pana aceasta se topeste. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam si amidonul si mai mixam putin. Peste aceasta compozitie turnam laptele cu ciocolata in fir subtire si nuca de cocos si dam la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Crema obtinuta o lasam sa se raceasca. Gelatina o lasam la hidratat cam 5 minute in 3 lg de apa rece iar apoi o topim pe aburi. Incorporam gelatina in crema de cocos racita. Amestecam bine de tot. Frisca lichida o mixam iar apoi o incorporam si pe ea in crema de cocos.
Pentru sirop: 4 lg zahar le caramelizam si stingem cu 1/2 pahar de apa. Lasam la foc pana se topeste zaharul si apoi punem siropul la racit.
Montarea:
Luam o foaie de blat, o asezam in tava in care am copt-o si o insiropam. Intindem 1/3 din crema de cocos iar apoi presaram visinele . Le presam usor si intindem deasupra inca 1/3 din cantitatea de crema. Acoperim cu a doua foaie de blat insiropata. In loc de glazura intindem deasupra restul de crema si decoram cu fulgi de cocos si aschii de ciocolata alba. Dam prajitura la frigider pana a doua zi.
DSC_2551
DSC_2553
DSC_2554
DSC_2560
DSC_2560 (1)
DSC_2650
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.