3 gălbenuşuri 3 linguri fructoză sau zahăr brun sau îndulcitor pudră 150 g unt 2 linguri făină integrală 2 linguri tărâţe 3 linguri cacao 100 ml lapte călduţ degresat 1 plic praf de copt 1/2 lingurita esenţă rom 8 banane 2 pliculete gelatină 4 linguri fructoză
Pentru glazură
200 ml smântână 450 g iaurt 0 % grăsime 2 pliculete gelatină granule 1 lingurita esenţă de rom 5 linguri fructoză
Preparare
1. Pentru blat, se bat gălbenuşurile cu fructoza şi cu untul moale. Se adaugă cacao, esenţă de rom, lapte şi făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Se toarnă totul în forma de copt tapetată cu hârtie şi se lasă în cuptorul încins cam 30 de minute. 2. Pentru crema jeleu, se pasează 4 banane bine coapte, până se obţine un piure. Se încorporează gelatina dizolvată pe baie de abur.
3. Se aşază blatul înconjurat de inelul special pentru montat. Se aşază peste el rondele sau jumătăţi din bananele rămase. Se toarnă deasupra jeleul. Se dă la rece cam 2 ore.
4. Între timp, se prepară glazura. Se bate smântâna cu fructoza, se adaugă iaurtul şi esenţa de rom. Gelatina se lasă la înmuiat în puţină apă rece, apoi se dizolvă pe baie de aburi. Când e gata, se adaugă la cremă şi se omogenizează. Se scoate tortul, se adaugă deasupra jeleului crema albă şi se dă din nou la rece, până se întăreşte.
fantezie-exotica
fantezie-exotica
fantezie-exotica
fantezie-exotica
fantezie-exotica
fantezie-exotica
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.