Bezea cocos: 8 albusuri 8 linguri zahar 1 lg rasa faina 150 g cocos Crema 1: 5 galbenusuri 180 g zahar 100 ml de lapte esenta de vanilie 250 g unt (80%) 50 g biscuiti Petite beurre macinati 200 ml smantana pentru frisca Crema 2: 3 galbenusuri 80 g zahar 50 ml lapte 2 lgt ness 125 g unt (80%) Decor: Cocos ciocolata rasa … 300 g banane invelite in ciocolata Mod de preparare: Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, se amesteca bine, apoi se amesteca cocosul cu faina. Coacem compozitia in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute, in tava (25×30cm) tapetata cu hartie de copt. Crema 1 : galbenusurile se amesteca cu zaharul intr-o oala de inox cu fond dublu, apoi se adauga laptele si se pune focul in mediu, amestecand tot pana se ingroasa putin. Tragem de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentare si lasam sa se raceasca. Crema racita o adaugam lingura cu lingura la butonul de unt la temperatura camerei, pe care am amestecat putin. Crema obtinuta o impartim in 2: intr-o parte adaugam biscuitii macinati, iar in celalta smantana pentru frisca batuta spuma. Crema 2 : galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga apoi laptele, nessul si se pun la foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se acopera cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca, apoi se adauga la untul de la temperatura camerei, lingura cu lingura, se amesteca bine. Asamblare: bezea cocos-crema biscuiti-banane in ciocolata-crema frisca-crema ness-bobite de ciocolata, cocos. Prajitura se pune la rece de minim 3 ore.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.