Blat :
150 g ciocolata amaruie
40 g unt
4 albusuri
2 galbenusuri
100 g zahar
60 g faina
1 varf sare
150 g ciocolata cu lapte
3 galbenusuri
1 albus
150 g zahar
200 ml. frisca lichida
10 g gelatina
1 lingurita esenta vanilie
Mousse de piersici :
1 compot de piersici 850 gr.
2 oua
270 ml. frisca lichida
150 ml. sirop din compot
20 g gelatina
Preparare:
Etapa 1:
Albusurile se bat spuma cu 50 gr. zahar. Galbenusurile se bat spuma si ele cu restul de 50 gr. zahar.
In amestecul de albusuri se incorporeaza galbenusurile, untul topit, ciocolata topita si varful de sare.
La sfarsit se adauga si faina, amestecand incet pana se incorporeaza..
Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 grade cca 15 minute. Racim blatul, il intoarcem, stropim usor hartia cu apa si o dezlipim.
Etapa 2:
Ciocolata se topeste.
Albusul se bate spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile la fel cu restul de zahar. Batem frisca.Amestecam frisca cu galbenusurile si albusul. Gelatina o dizolvam la bain-marie. Atentie sa nu o fierbeti!
Etapa 3:
Dupa ce s-a dizolvat o incorporam si pe ea si esenta de vanilie, iar la sfarsit ciocolata topita. Blatul e buuuun, are un gust pronuntat de ciocolata.
Deci , pus blatul iar in tava inalta in care copt si intins mousseul de cioco peste, dat la frigider.
Etapa 4:
Gelatina se pune la inmuiat si apoi se dizolva la bain-marie.
Frisca se bate.Galbenusurile cu 2-3 linguri din zeama din compot se spumeaza la bain-marie pana devin o smantana groasa. Se lasa la racit.Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile racite.
Adaugam si piureul de piersici si gelatina dizolvata si adusa la temperatura camerei.
Etapa 5:
La sfarsit adaugam si frisca . Compozitia se tine 20 minute la temperatura camerei, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lase piureul de piersici la fund.Turnat apoi peste mousseul de cioco deja intarit si lasat la frigider 4
ore.Am topit 50 g ciocolata + 1 lingura miere + 1 lingura unt si am desenat.