gutui zahar (1 lingura (25g) de zahar la borcan de 400 ml) vanilie, anason, scortisoara (optional)
Cum se face compotul de gutui pentru iarna, fara conservant: Spala bine gutuile, sub jet de apa rece, indepartand tot puful.
Scoate cotorul de la gutui si taie-le in felii sau cuburi.
Aseaza feliile sau cubuletele de gutui in borcane bine spalate si sterilizate.
Daca folosesti borcane de 400 grame adauga cate o lingura de zahar (25 g) in fiecare borcan. La borcane de 800 grame se pun cate doua linguri de zahar.
Optional, cine doreste poate sa adauge in fiecare borcan de compot cate un baton de scortisoara, anason si ghimbir ras.
Completeaza borcanele cu apa, apoi infileteaza bine capacele.
Intr-o cratita mai larga, aseaza un prosop gros de bucatarie.
Pe prosop pune borcanele cu compot.
Completeaza cratita cu apa, astfel incat apa sa ajunga pana la trei sfeturi din inaltimea borcanelor.
Pune cratita la foc si fierbe pentru 30 de minute din momentul in care apa a dat in clocot.
Dupa acest timp, scoate borcanele si pune-le cu gura in jos.
Lasa-le asa pana a doua zi, apoi depoziteaza-le in camara.
Compotul de gutui tine foarte bine chiar si 2-3 ani.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.