2 ouă 1.5 pahare de făină 0.5 pahar de zahăr 190 g de lapte condensat 200 g de smântână 1 linguriță de bicarbonat de sodiu stins 2 linguri de cacao
Ingrediente pentru cremă
1 ou 1 lingură cu vârf de făină 3 linguri de zahăr 190 g de lapte condensat 1 pahar de lapte 200 g de unt
Ingrediente pentru sirop și decor
300 g de vișine congelate 3 linguri de lichior (amaretto sau coniac)
Ingrediente pentru glazură
6 linguri de zahăr 2 linguri de cacao 3 linguri de lapte fierbinte 50 g de unt
Mod de preparare
Aluatul. Amestecați într-un robot de bucătărie (sau cu ajutorul mixerului) ouăle, zahărul, pudra de cacao și o linguriță de bicarbonat de sodiu (stins cu oțet sau suc de lămâie). Adăugați făina, smântâna și laptele condensat. Veți obține un aluat destul de lichid. Turnați aluatul într-o tavă sau formă tapetată cu hârtie de copt (țineți cont că aluatul va crește 2-3 cm în înălțime). Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute (faceți testul scobitorii). Crema. Amestecați bine oul, făina, zahărul și laptele. Puneți amestecul la foc, amestecați continuu, aduceți crema la fierbere și fierbeți la foc mic până se va îngroșa. Lăsați crema să se răcească. Bateți untul cu mixerul la viteză mică. Adăugați crema răcită, bateți de fiecare dată până la omogenizare. Apoi turnați laptele condensat, bateți încet, apoi timp de 2-3 minute la viteză maximă, pentru a obține o cremă ușoară și pufoasă. Glazura. Pentru a obține o glazură bună, trebuie să respectați neapărat proporțiile. Amestecați toate ingredientele într-o cratiță, puneți la foc și amestecați continuu. Aduceți amestecul la fierbere, dar nu fierbeți. Important ca zahărul să se dizolve. Luați glazura de pe foc și lăsați să se răcească timp de 1-2 minute. Asamblarea tortului. Decongelați vișinele, amestecați sucul lăsat cu amaretto (sau coniac sau cu altceva – după gust) și veți folosi amestecul pentru îmbibarea tortului. Tăiați blatul în 3 părți, o parte tăiați-o în pătrățele. Puneți o foaie de blat pe un platou, îmbibați-l cu amestecul de suc și amaretto, apoi puneți crema și vișinele. Așezați a doua foaie de blat deasupra, ungeți-o cu cremă, puneți vișinele, apoi bucățile tăiate de blat, puneți iarăși crema și vișinele. Turnați glazura peste tort.
p1-4
p2-3
tort-4-1024x682
p1-4
p2-3
tort-4-1024x682
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.