200 gr. fulgi de ovăz 150 gr. coacăze negre 200 ml. lapte (de vacă sau vegan) 2 ouă 2 banane coapte 2 linguri sirop de agave (puteți să înlocuiți cu miere sau cu zahăr) 1 linguriță praf de copt 1 linguriță scorțișoară 1 vârf de sare 1 lingură esență de vanilie (opțional) *Bananele și siropul de agave le-am folosit în locul zahărului și au rol de a îndulci brioșele
** Pentru vegani: în locul ouălor puteți să folosiți în plus 2 banane pisate sau să puneți într-un bol 2 linguri semințe de in + aprox 70-75 ml apă, amestecați și lăsați câteva minute până devine gelatinos (e echivalentul la 2 ouă). Eu aș alege prima varianta. briose cu fulgi de ovaz si coacaze negre ____________________________________ PREPARARE Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Într-un bol încăpător adaugă fulgii de ovăz, scorțișoara, praful de copt, sarea și amestecă. Într-un alt bol bate cele 2 ouă cu laptele și siropul de agave, iar apoi pune această compoziție peste fulgii de ovăz și amestecă.
briose cu fulgi de ovaz si coacaze negre
Pisează cu furculița cele două banane până se transformă în piure, adaugă-le peste restul ingredientelor și amestecă. Pune și coacăzele negre în bol și amestecă cu grijă cu o lingură. Nu-ți fie frică dacă acest mix este lichid pentru că fulgii de ovăz vor aborbi tot lichidul!
Umple o tavă specială pentru coacerea brioșelor cu forme de brioșe din hârtie sau silicon. Pune aprox 2 linguri din compoziție în fiecare formă. Poți să umpli formele până sus pentru că nu vor crește la fel de mult ca la alte rețete de brioșe cu făină normală.
briose cu fulgi de ovaz si coacaze negre
Bagă tava la cuptor pentru 30-35 minute (fă testul cu scobitoarea), iar după ce sunt coapte, lasă-le să se răcească pentru 15-20 minute.
Servește cu plăcere oricând ți-e poftă!
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.