150 g mac 100 g nucă de cocos 140 g zahăr tos 100 g alune de pădure/nucă măcinate 8 albușuri 1 praf de sare 4 gălbenușuri Ingrediente pentru stratul de vișine:
500 g vișine congelate 150 g zahăr tos 25 g amidon alimentar Ingrediente pentru crema de vanilie:
4 gălbenușuri 500 ml lapte cu 3,5% grăsime 40 g amidon alimentar 120 g zahăr tos 1 lingură extract de vanilie 250 g unt Ingrediente pentru glazura de ciocolată albă:
150 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime 200 g de ciocolată albă de bună calitate 1 lingură de ulei Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt cu dimensiunea de 30/40 cm.
Într-un bol amestecăm cocosul cu macul și alunele de pădure măcinate.
Amestecam ingredientele uscate
Punem albușurile cu praful de sare într-un castron și le batem până lasă forme ușoare la suprafață. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem până obținem o bezea fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.
Batem albușurile Încorporăm gălbenușurile cu ajutorul unei spatule și amestecăm ușor.
Amestecam gălbenușurile Adăugăm și ingredientele uscate în 3 trei tranșe și le încorporăm cu mișcări ușoare de jos în sus. Mare atenție nu amestecati prea mult că altfel veți scoate aerul incorporat în albușuri și nu va mai fi pufos blatul.
Încorporăm amestecul de mac Turnăm compoziția în tava tapetată și dăm la cuptor pentru 18-20 de minute.
Turnăm compoziția și omogenizăm Lăsăm blatul să se tempereze în tava în care s-a copt, apoi îl scoatem pe un grătar și-l lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru stratul de vișine:
Punem vișinele cu zahărul intr-o crăticioară pe foc mic și lăsăm așa până se dezghețată vișinele și încep să clocotească. Dacă folosiți vișine proaspete faceți la fel până încep să clocotească.
Punem vișinele cu zaharul Adăugați amidonul dizolvat în 2-3 linguri de apă și fierbeți până se leagă compoziția și ajunge la consistența asemănătoare unei budinci. Dăm deoparte să se răcească complet, amestecând din când în când să nu facă pojghiță.
Turnam amidonul Mod de preparare pentru crema de vanilie:
Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu amidonul și 50 de ml de lapte.
Amestecam gălbenușurile Omogenizăm Puneți restul de lapte cu zahărul, extractul de vanilie într-o cratiță la fiert.
Punem laptele la fiert Când dă în clocot adăugați compoziția de gălbenușuri și fierbeți până se leagă. Acoperim cu o folie și deoparte să se răcească.
Turnăm compoziția de galbenusuri Spumăm untul și adăugăm treptat din crema de vanilie, amestecând ușor până obținem o cremă fină și aerată.
Spumăm untul și adăugăm treptata crema Mod de preparare pentru glazura de ciocolată albă:
Punem smântâna într-un ibric la înfierbântat, adăugăm ciocolata și uleiul, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.
Punem smântâna la înfierbânta Asamblare:
Tăiem blatul în 2 părți egale pe lățime.
Punem un blat, distribuim uniform compoziția de vișine, punem crema și o nivelăm, apoi celălalt blat. Dăm la rece.
Punem un blat, compoziția de visine și crema Oprim 2-3 linguri din cantitatea totală de glazură iar restul de glazură o distribuim uniform și dăm la rece pentru 4-6 ore sau mai bine peste noapte.
După trecerea timpului de stat la frigider cu glazura păstrată trasăm linii încrucișare astfel încât să obținem mici romburi.
Prăjitura Cherry Dama cu vișine Acum putem porționa și servi, este excelentă! Spor la treabă și să vă fie de folos!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.