Ingrediente 4 oua 360 gr faina 160 gr zahar 130 gr smantana sau iaurt 18-20 gr seminte de mac coaja rasa de la o lamaie 2 linguri de zeama de lamaie 100 gr unt 60 ml ulei 1 plic (10 gr) praf de copt 1 plic zahar vanilat Burbon 1 praf de sare
Pentru glazura: 100 gr zahar pudra + aprox 2 linguri lapte sau zeama de lamaie
Preparare
Am amestecat faina cu semintele de mac, un praf de sare si praful de copt. Untul il amestec cu zaharul si cu zaharul vanilat, folosind mixerul. Adaug apoi pe rand smantana si ouale, rand pe rand, amestecand bine dupa fiecare ingredient adaugat. Se adauga si uleiul, coaja de lamaie, cat si zeama de lamaie. Se incoptoreaza apoi ingredientele uscate incorporandu-se bine. Am uns cu unt un vas de Jena dreptunghiular si am turnat aluatul in acesta. Am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 190 gr aproximativ 50 min si am facut testul cu scobitoarea pentru a fi sigura ca este coapta. Se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca cat timp se pregateste glazura, ceea ce nu va lua decat un minut.
Zaharul pudra se amesteca cu putin lapte cat sa fie o pasta groasa care curge cat de cat. Nu puneti lapte mult dintr-o data, incepeti sa adaugati treptat cate o lingurita sau chiar mai putin pana obtineti consistenta corespunzatoare. Daca doriti in loc de lapte puteti pune zeama de lamaie, este chestiune doar de preferinta.
Pasta aceasta de zahar se pune peste prajitura cat inca este fierbinte pentru ca va ajuta sa se intinda pe toata suprafata acesteia.
Se lasa sa se raceasca complet si apoi se poate portiona.
BG1_Prajitura cu mac si glazura de zahar
BG1_Prajitura cu mac si glazura de zahar
BG1_Prajitura cu mac si glazura de zahar
BG1_Prajitura cu mac si glazura de zahar
BG1_Prajitura cu mac si glazura de zahar
BG1_Prajitura cu mac si glazura de zahar
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.