200 g unt 200 g faina 150 g nuca macinata 2 galbenusuri de ou 100 g zahar praf un praf de sare 200 g gem de caise Glazura: 200 g ciocolata menaj 50 g unt 2 linguri lapte
Mod preparare Pasul 1
Intr-un vas se amesteca faina cu nuca macinata, zahar,unt, sare si galbenusurile de ou si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Daca este nevoie se mai poate adauga putina faina in plus daca este prea moale aluatul obtinut. Depinde acest aspect si de calitatea fainii ce o fosim. Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie alimentara si se pune la rece pentru cel putin o ora, dar se poate lasa si pe a doua zi. Pasul 2
Pe suprafata de lucru presarata cu faina intindem aluatul fraged la o grosime de 5 mm, si cu o forma rotunda cu diametrul de 8-9 cm se decupeaza (un pahar). Restul de aluat ce pica la decupaj se framanta din nou, se intinde si se decupeaza din nou. Pasul 3
Rondelele decupate se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade. Se scot din cuptor se lasa la racit apoi se unge o rondea cu gem de caise, dar poate fi si gem de capsuni, gem de macese si se lipeste cu alta rondea. Astfel obtinute, islerele le vor glasa cu glazura de ciocolata. Pasul 4
Glazura: Intr-un vas se razuie ciocolata pe razatoarea mare, adaugam 2 linguri lapte si 50 g unt. Vasul cu ciocolata il punem pe baie de aburi pana se topeste. Se lasa putin la racit si se glaseaza Islerele gata preparate. Deasupra putem sa ornam cu nuca de cocos sau bomboane colorate. POFTA BUNA!!
14391021_670723049770279_68469335443369524_n
14391021_670723049770279_68469335443369524_n
14391021_670723049770279_68469335443369524_n
14391021_670723049770279_68469335443369524_n
14391021_670723049770279_68469335443369524_n
14391021_670723049770279_68469335443369524_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.