Pentru aluat 2 albusuri de ou 250g nuci tocate 2 linguri pesmet 5-6 linguri zahar pudra 2-3 linguri cacao 1 lingura sau cateva picaturi de rom sau esenta de rom vanilie Ingrediente pentru umplutura 125g unt moale 2 linguri zahar pudra 2 galbenusuri de ou 1 lingura nuca de cocos vanilie cirese Glazura 100 ml lichid de crema de patiserie indulcita
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri, dupa care, intr-un recipient adecvat se bat usor albusurile cu o furculita cu zahar, rom si vanilie. Nu este nevoie sa le bateti prea mult, doar pana cand acestea sunt spuma. Se amesteca nuci, cacao si pesmet. Se pune peste albusurile de ou si se amesteca bine cu o lingura. Rulouri cu frisca, fara coacere Intindeti amestecul de nuci pe hartie de copt sau pe o folie de plastic. Se formeaza un dreptunghi subtire, ajutandu-va de degetele ude de apa.
Pentru umplutura, intr-un bol inalt se bat galbenusurile cu zahar pana ajungeti la o crema mai groasa. Separat, bateti spuma cu untul. Amestecati usor galbenusurile de ou cu ulei, se „condimenteaza” cu vanilie si nuca de cocos si se amesteca bine. Daca sunteti ingrijorata de gustul galbenusurilor de ou crude, se pot rupe intr-o baie de apa si se echilibreaza cu zahar. Dupa ce se raceste, se amesteca cu unt. Intindeti crema de unt peste crusta de nuca si se freaca uniform. Aici si acolo se pun cirese sau altceva la alegerea dvs. Rulati totul pe hartie. Strangeti capetele si se depoziteaza in frigider pentru cel putin 3-4 ore.
Inainte de servire se scoate rola de hartie si garnisiti cu frisca.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.