Pentru blat: 6 oua un pliculet de praf de copt esenta de vanilie 6 linguri de zahar 6 linguri de faina un pliculet de praf de sare
Pentru crema: 200 gr ciocolata cu lapte 250 gr de unt 3 linguri de lapte fierbinte 5 galbenusuri 150 gr zahar esenta de rom
Pentru glazura: 50 gr de unt 200 gr de zahar 2 linguri de zeama de lamaie
Mod de preparare:
Blat: 1. Freaca galbenusurile cu zaharul pana iese ca o crema. 2. Bate apoi albusurile spuma si amestec-o cu sare, dupa care trebuie sa combini cu galbenusurile. 3. Adauga faina, iar apoi pune praf de copt. Foloseste o spatula de lemn ca sa nu se lase. 4. Coace foile pe fundul tavii. Trebuie sa iti iasa in jur de 4-5 foi. Foile se coc repede, insa trebuie supravegheate ca sa nu se arda.
Crema: 5. Bate untul spuma cu 2-3 linguri de lapte fierbinte si freaca galbenusurile cu zahar. 6. Pune ciocolata topita la abur peste galbenusuri si untul frecat si adauga esenta de rom. Amesteca pana obtii o crema consistenta, care sa se lipeasca bine de foi.
Glazura: 7. Glazura se pune pe ultima foaie de aluat. Topeste zaharul si, dupa ce s-a caramelizat, adauga untul. Amesteca in tot acest timp. Pune apoi zeama de lamaie pe foc cateva minutele. Zeama se pune peste prajitura la final. Pentru a o consuma mai usor, taie felii simetrice cand prajitura este gata.
s604x0_prajitura_dobos
s604x0_prajitura_dobos
s604x0_prajitura_dobos
s604x0_prajitura_dobos
s604x0_prajitura_dobos
s604x0_prajitura_dobos
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.