Blat 4 oua 120g de zahar 100g de faina 20g de epifin (amidon de grau) 5g de praf de copt Crema 3 albusuri 250g de unt moale 150g de zahar 40g de cafea tare Sirop 2 linguri de zahar 20 ml de cafea tare 100 ml de apa 20 ml de coniac ciocolata sfaramata 600ml de frisca batuta cu 1 lingura de zahar pudra si vanilie Preparare: Pentru blat separam galbenusurile de albusuri. Punem albusurile in robot impreuna cu un praf de sare si zaharul si le batem spuma. Faina se amesteca cu epifinul si cu praful de copt.
Cand albusurile sunt gata, adaugam galbenusurile si imediat amestecul de faina. Robotul trebuie sa fie la o viteza medie si imediat ce a incorporat faina trebuie oprit, astfel maiaua va fi aerata. Coacem blatul la cuptorul preincalzit la 180°c, timp de 20 de minute intr-o tava unsa cu unt si fainata sau cu foaie de copt.
Se aseaza pe un grilaj sa se racoreasca. Se taie in 3 cercuri egale.
Crema Zaharul si cafeaua se pun intr-o craticioara la fiert. Trebuie sa pregatim un sirop ce va ajunge la temperatura de 118°c.
Albusurile se bat cu un praf de sare, cand siropul este ajuns la temperatura dorita varsam peste albusuri (mixerul trebuie sa mearga continuu) si se bate in continuare cu mixerul pana spuma se racoreste.
Taiam untul in cuburi maruntele si il adaugam in spuma de albusuri.
Siropul Se pun la fiert toate ingredientele pana se topeste zaharul. Lasam sa se racoreasca si insiropam fiecare cerc de blat.
Pe un platou asezam in alternanta blat si crema, firmituri de ciocolata sparta maruntel, pana la ultimul cerc de blat. Decoram cu frica dupa placere.
Dam la rece cateva ore si servim. Pofta buna!
10511189_10152614233245407_1613915816530644530_n
10511189_10152614233245407_1613915816530644530_n
10511189_10152614233245407_1613915816530644530_n
10511189_10152614233245407_1613915816530644530_n
10511189_10152614233245407_1613915816530644530_n
10511189_10152614233245407_1613915816530644530_n
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.