400 g de brânză de vaci (grasă) 1 pahar de zahăr 4 gălbenușuri 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu 1 lingură de suc de lămâie 2.5-3 pahare de făină
Ingrediente pentru cremă
1 lingură de amidon de porumb 2 linguri de făină 900 ml de lapte 4 albușuri 1 pahar de zahăr 300 g de unt 2 plicuri de zahăr vanilat 150-200 g de nuci (opțional – pentru ornare)
Mod de preparare
Pregătiți aluatul. Frecați brânza cu 1 pahar de zahăr. Dacă brânza este uscată, treceți-o neapărat printr-o sită deasă sau folosiți mixerul vertical pentru a face o pastă. Adăugați peste masa de brânză gălbenușurile de ou și bicarbonatul stins în suc de lămâie. Lăsați compoziția „să se odihnească” aproximativ 20-30 de minute, la temperatura camerei, până crește de 2-3 ori în volum. Adăugați făina treptat, în câteva reprize, peste masa de brânză, amestecând bine după fiecare repriză. Adăugați făină, până aluatul devine maleabil și nu se mai lipește de mâini. Puneți aluatul pe o suprafață presărată cu făină și împărțiți-l în 10-12 părți egale, din care formați biluțe. Întindeți biluțele de aluat în foi subțiri. Coaceți blaturile pe rând, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de câteva minute. Foile sunt subțiri și se coc foarte repede, de aceea nu plecați departe de cuptor! Pregătiți crema. Bateți spumă albușurile cu zahărul și zahărul vanilat. Amestecați în puțin lapte rece 2 linguri rase de făina cu 1 lingură de amidon. Amestecați bine ca să nu se facă cocoloașe. Turnați amestecul de amidon peste spuma de ouă și amestecați. Fierbeți laptele, apoi adăugați cu grijă spuma de ouă, amestecând energic compoziția. Fierbeți crema la foc mic, amestecând în mod constant, până se îngroașă (cu cât mai multă făină și amidon adăugați, cu atât mai densă iese crema; în funcție de preferințe, puteți face crema mai dulce și mai densă sau viceversa). Luați de pe foc și lăsați să se răcorească. Bateți untul la temperatura camerei cu ajutorul mixerului, până devine cremos și pufos. Fără a înceta să mixați, adăugați treptat, câte o lingură din crema fiartă deja răcită. Mixați bine compoziția până la omogenizare. Ungeți foile tortului cu crema pregătită. Ornați tortul cu firimituri de blat sau cu nuci mărunțite. Tortul nostru este ornat cu firimituri de biscuiți de ovăz, batoane de scorțișoară, portocală, anason stelat și nuci.
prev5-6-1024x707
prev5-6-1024x707
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.