130 gr unt 1 ou 5 linguri de zahar 5-6 linguri de lapte 3-4 pahare de faina 150 gr nuci macinata cca 350-400 gr lapte condensat
Mod de preparare:
1. Freaca oul cu zahar. 2. Topeste untul la bain-marie si toarna-l peste ou. Adauga acum si laptele. 3. Pune faina in ploaie. Framanta aluatul, imparte-l in 2-3 bucati, inveleste-l in folie alimentara si baga-l in congelator. 4. Dupa vreo 1-2 ore scoate-l si da-l pe razatoarea mare, pe o hartie de copt. 5. Intinde firimiturile pe 2-3 tavi. Baga pe rand fiecare tava in cuptorul incins la 160 de grade Celsius, pentru vreo 10-12 minute (trebuie sa se rumeneasca). Ai grija ca firimiturile sa fie cat mai bine intinse, pentru a se forma cate un strat subtire. 6. Pune o foaie pe un platou, intinde lapte condensat pe ea, apoi presara nuci. Pune a doua foaie de aluat, iar lapte si nuci si tot asa pana la final. Decoreaza cu bucati de nuca. Nu-i nimic daca foile se sfarama. Oricum sunt facute din firimituri, nu din foi intregi de aluat.
s604x0_tort_furnicar
s604x0_tort_furnicar
s604x0_tort_furnicar
s604x0_tort_furnicar
s604x0_tort_furnicar
s604x0_tort_furnicar
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.