Umplutura: 2/3 *cana zahar 2 linguri faina / amidon 1 *cana apa 1 ½ *cani prune uscate, curmale, stafide, smochine etc. taiate bucatele (oricare dintre ele sau in amestec) Aluat: 250 g unt / margarina 1 *cana zahar 1 *cana zahar brun 2 oua 2 lingurite esenta de vanilie aprox. 3 ½ *cani faina (2 cani + 1 cana + ½ cana faina) 1 ½ lingurite praf de copt ½ lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare ½ *cana lapte acru mai gros sau sana Altele (optional): 1 albus, usor batut nuca macinata zahar pudra vanilat Pentru masurarea ingredientelor folositi o cana de 250 ml
Preparare:
Umplutura Combinati zaharul cu faina / amidonul, adaugati apa, fructele taiate si puneti cateva minute la fiert, la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Dati deoparte si lasati la racit.
Aluat Frecati bine untul cu cele doua tipuri de zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este dizolvat. Adaugati ouale si vanilia. Separat, cerneti impreuna 2 cani de faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adaugati-o la compozitia cu unt, alternand cu lapte acru / sana. La sfarsit inglobati inca 1 cana de faina si amestecati bine.
** Aluatul obtinut va fi putin mai moale si se leaga de mana, dar asa trebuie sa fie.
Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru minim 2 ore. Intindeti apoi aluatul pe masa de lucru neanfainata intr-o foaie cu o grosime de 0, 5 cm.
** Daca aluatul este moale si nu se poate intinde in foaie (se lipeste de masa si sucitor) mai adaugati inca maxim ½ cana faina pana ce aluatul se dezlipeste de mana; inglobati faina printr-o framantare rapida si nu lucrati prea mult cu aluatul ca sa nu se incalzeasca si sa se inmoaie.
Taiati in diferite forme, avand grija ca jumatate din ele sa aiba dimensiuni putin mai mici. Asezati-le pe cele mai mari intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Puneti pe fiecare cate 1 lingurita de umplutura si acoperiti cu formele mai mici.
** Nu este nevoie sa lipiti aluatul de deasupra de cel de jos.
Optional, puteti unge fursecurile cu albus si sa presarati nuca macinata. Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 12- 15 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si doar incepe sa se aureasca. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Serviti simple sau pudrate cu zahar praf vanilat.
Se pot pastra pana la 2- 3 saptamani in cutii de tabla, in loc racoros, ramanand la fel de moi si fragede. Mentiuni:
Niste fursecuri tare fragede, bune si aromate ce pot fi pastrate la rece pana la 2-3 saptamani in cutii inchise, fara sa sufere modificari sau sa se intareasca.
14344954_10154589893545407_8536190977542566271_n
fursecuri-cu-umplutura-de-fructe-uscate-95343
14344954_10154589893545407_8536190977542566271_n
fursecuri-cu-umplutura-de-fructe-uscate-95343
14344954_10154589893545407_8536190977542566271_n
fursecuri-cu-umplutura-de-fructe-uscate-95343
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.