Blat: 300 gr cartofi fierti in coaja, 4 oua, 200 gr zahar, 100 gr faina, 50 gr amidon, 125 gr nuci macinate, 6 linguri rom, 2 lingurite praf copt, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 75 gr ciocolata, 1/2 lingurita scortisoara, 4 linguri suc de portocale. Crema si decor: 10 gr gelatina, 250 gr ricotta, 2 linguri Amaretto, 200 ml suc de portocale, 550 ml frisca, 1 l compot de mandarine, 25 gr fistic tocat.
Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se decojesc si se paseaza cartofii. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 100 gr zahar. Se adauga faina, amidon, praf de copt, coaja de lamaie, scortisoara, nuci, 2 linguri de rom, ciocolata tocata si piureu de cartofi. Albusurile se bat cu 100 gr zahar si se inglobeaza in compozitie. Aluatul se coace intr-o forma unsa si tapetata cu pesmet 50 min. Se lasa sa se raceasca si se taie pe 2 niveluri. Se amesteca restul de rom cu suc de portocale si cu jumatate din acest amestec se insiropeaza blatul de jos. Se amesteca ricotta cu lichior, suc si zahar. Se dizolva gelatina si se inglobeaza. Se da la rece. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml frisca batuta si mandarinele din compot. Se aseaza pe blat si se acopera cu al doilea nivel, care se insiropeaza si el. Se da tortul la rece 3 ore. Se decoreaza apoi cu restul de frisca, fistic, felii de mandarine si figurine din zahar sau martipan. Pofta Buna!
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.