Prajitura cu mousse de mascarpone si jeleu de zmeura
Ingrediente prajitura cu zmeura si mascarpone : Tava:24×24 cm Blat dacquoise: 2 oua intregi 60 g migdale macinate 60 g nuca macinata 100 g zahar pudra 25 g faina 2 albusuri 50 g zahar tos 25 g unt topit Mousse de mascarpone si vanilie: 3 galbenusuri 200 ml lapte 100 g zahar 1/2 lingurita extract de vanilie 250 g mascarpone 250 ml frisca lichida 7 g gelatina 30 ml apa rece Jeleu de zmeura: 400 g zmeura congelata 70 ml apa 150 g zahar 1 lingurita amidon 8 g gelatina 30 ml apa rece Decor: zmeura ciocolata alba Mod de preparare prajitura cu zmeura si mascarpone: Jeleu de zmeura: Zmeura, apa si zaharul se pun intr-o cratita si se fierbe pe foc mic, se ia spuma din cand in cand. Cand se transforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita. Se pune rezultatul din nou in cratita si se toarna amidonul dizolvat in putina apa. Se amesteca pana incepe sa se lege. Gelatina hidratata in apa rece se dizolva la microunde si se toarna peste sosul de zmeura. O tava (24×24) se tapeteaza cu folie alimentara si se toarna 2/3 din jeleul de zmeura si se pune la congelator 1 ora, cel putin. Blat dacquoise: Ouale intregi se bat putin cu mixerul. Faina se amesteca cu migdalele si nucile maruntite si zaharul pudra. Se pulseaza de cateva ori in robotul de bucatarie. Peste amestecul uscat se pun ouale batute si se amesteca cu un tel.Albusurile (2 buc) se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul tos si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si densa. Spuma se incorporeaza usor in amestecul de oua, faina si migdale, amestecand prin rasturnare pana se omogenizeaza totul. La sfarsit se adauga untul topit si racit.Tava (24×24 cm) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna 1/2 din compozitie. Se coace 15-20 minute la teperatura medie. Este gata cand se rumeneste pe margini. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie.
Se lasa sa se raceasca.
Mousse de mascarpone si vanilie: Zaharul si laptele se toarna intr-o cratita si se pune pe foc. Galbenusurile se amesteca cu un tel, se toarna treptat laptele caldut si se pune din nou in cratita. Se amesteca cu telul pana incepe sa se ingroase putin. Se ia de pe foc, se adauga extractul de vanilie si se lasa deoparte. Gelatina se hidrateaza in apa rece, apoi se dizolva si se amesteca cu crema de oua. Branza mascarpone se mixeaza putin. Frisca se bate spuma tare. In crema de oua se incorporeaza branza mascarpone, apoi frisca batuta. Asamblare prajitura cu zmeura si mascarpone: In tava in care am copt blatul se pune folie alimentara si se aseaza prima foaie de blat, se insiropeaza putin si se pune 1/3 din mousse-ul de mascarpone, apoi se pune jeleul (de la congelator) si se pune inca 1/3 din mousse-ul de mascarpone. Punem cel de-al doilea blat insiropat, mousse de mascarpone si deasupra turnam jeleul ramas (1/3), care trebuie sa fie lichid, dar rece. Lasam la rece cel putin 2-3 ore, apoi decoram cu zmeura si ciocolata alba si o proportionam. Tips prajitura cu zmeura si mascarpone:
Jeleul de zmeura este bine sa il faceti cu cateva ore inainte pentru a sta la congelator, iar dupa ce se intareste sa puteti folosi tava pentru a coace blaturile.
Pentru felii taiate perfect treceti cutitul, dupa fiecare taietura, prin apa fierbinte.
Tava folosita este de 24×24 cm, daca este putin mai mare o sa iasa mai putin inalta.
Din ingredientele de mai sus ies 12 portii, daca va limitati la o felie ca cea din poza, care este destul de mare.
Prajituracumoussedemascarponesivaniliesizmeura3
Prajituracumoussedemascarponesivaniliesizmeura4
Prajituracumoussedemascarponesivaniliesizmeura5
Prajituracumoussedemascarponesivaniliesizmeura3
Prajituracumoussedemascarponesivaniliesizmeura4
Prajituracumoussedemascarponesivaniliesizmeura5
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: prajituri
Mesaj:
prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.